Andrian Candu a avut o întrevedere cu E.S. Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova

11 Septembrie 2020

Președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova. 

Părțile au făcut un schimb de opinii legat de ultimele evoluții social-politice și economice din Republica Moldova. Andrian Candu a comunicat despre situația dificilă în care a ajuns țara în urma ne-gestionării crizei pandemice și lipsa unor măsuri eficiente în sprijinul mediului de afaceri, dar și a angajaților în toată această perioadă din partea Guvernului. Președintele PRO MOLDOVA a reiterate necesitatea învestirii unui executiv eficient și loial cetățenilor, care să asigure depășirea crizei social-economice.

Andrian Candu a constatat eșecul pretinsei politici externe echilibrate din ultimul an și a menționat nevoia unui efort susținut pentru a scoate Republica Moldova din izolare internațională, în special, prin relansarea cooperării regionale și cu Uniunea Europeană. Republica Moldova trebuie să valorifice suportul oferit de partenerii externi și să-și respecte angajamentele din acordurile pe care le-a semnat, a spus Andrian Candu. El a menționat, de asemenea, îngrijorările legate de perspectiva unui nou program cu FMI, necesar țării.

În contextul scrutinului prezidențial apropiat, Andrian Candu a comunicat despre riscurile legate de organizarea unor alegeri corecte, democratice și în siguranță pentru oameni, în actuala conjunctură politică. Președintele PRO MOLDOVA a menționat că, deși situația comportă mai multe riscuri pentru democrație, este absolut necesar ca rezultatul scrutinului să reflecte voința alegătorilor și să readucă țara pe calea dezvoltării.

Andrian Candu a mulțumit ambasadorului Ioniță pentru proiectele derulate în Republica Moldova și pentru sprijinul constant și puternic al României pentru locuitorii țării noastre.