Andrian Candu a depus actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidatului PRO MOLDOVA la prezidențiale

2 Septembrie 2020

Candidatul PRO MOLDOVA pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent a depus astăzi setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Andrian Candu.


Amintim că, ieri, Consiliul Național Politic PRO MOLDOVA a decis unanim că formațiunea va participa cu propriul candidat în alegerile prezidențiale, optând pentru candidatul Andrian Candu. 

„Vom face o campanie amplă de informare pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că avem o competiție pentru o funcție cu atribuții limitate. Este greșit să promiți drumuri, salarii și bunăstare, când, de fapt, conform Constituției, poți acorda numai medalii celor care fac drumuri, reforme și alte lucruri bune. Cei care fac asemenea promisiuni ori sunt mincinoși, ori sunt uzurpatori. Niciuna dintre aceste două opțiuni nu este bună sau meritată de Republica Moldova. Vom lupta pentru ordine și normalitate. Obiectivul PRO MOLDOVA, în această campanie, este să scăpăm țara de principalul inamic al statului de drept, al identității noastre, de omul care sfidează bunul simț și normele democratice. Împotriva lui Dodon înseamnă PRO MOLDOVA. Vom lupta energic și hotărât pentru o nouă șansă pentru țară și pentru democrație”, a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu a fondat în iunie curent, împreună cu un grup de deputați, Partidul Politic PRO MOLDOVA, în urma scindării PDM, cauzată de decizia acestuia de a deveni formațiune satelit al PSRM. Andrian Candu a deținut anterior funcțiile de viceprim-ministru, ministru al Economiei și președinte al Parlamentului. În calitate de ministru a dat startul construcției gazoductului Iași-Ungheni ca răspuns la criza energetică, a venit cu soluții pentru mediul de afaceri pe perioada embargoului impus de Federația Rusă. A promovat și a susținut activ reducerea facilităților pentru demnitarii în demisie, a fost unul dintre promotorii proiectelor legate de integritate, promovând prin norme legislative transparența averilor demnitarilor și funcționarilor. Una dintre preocupările constante ale lui Andrian Candu a fost crearea unui cadru favorabil venirii marilor investitorilor străini în Moldova.