Andrian Candu s-a retras din funcția de președinte PRO MOLDOVA

29 Octombrie 2021

Consiliul Național Politic PRO MOLDOVA l-a votat în calitate de președinte interimar al formațiunii pe Boris Foca, după ce președintele Andrian Candu și-a prezentat demisia.


Boris Foca este membru PRO MOLDOVA de la fondarea partidului, are 39 de ani, este lector universitar, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China. Are o bogată experiență de manager atât în afaceri, cât și în sectorul asociativ.

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat o nouă componență a Biroului permanent și l-a desemnat pe Radu Crețu în funcția de secretar general al partidului, după demisia lui Vladimir Cebotari.


De asemenea, CNP a votat pentru instituirea funcției de secretar general executiv, alegându-l pe Igor Melnic în această funcție. 


Menționăm că, potrivit statutului formațiunii, Conducerea partidului urmează să fie aleasă la următorul Congres al Partidului PRO MOLDOVA. În același timp, organul de conducere între două congrese este Consiliul Național Politic.

Partidul Politic PRO MOLDOVA și-a început activitatea în iunie 2020, în baza unui grup de deputați, conduși de Andrian Candu, care s-au împotrivit abuzurilor guvernării socialiste și liderului ei neformal, fostul președinte al țării Igor Dodon. Formațiunea a decis să nu se înregistreze în calitate de candidat la alegerile parlamentare anticipate, alegând să continue campania împotriva guvernării anterioare, pe care a considerat-o piedică în dezvoltarea țării.