Coaliția lui Dodon PSRM-PDM a votat împotriva majorării salariilor pentru lucrătorii medicali

11 Septembrie 2020

PRO MOLDOVA își exprimă indignarea în legătură cu respingerea propunerii de dublare neîntârziată a salariilor pentru medici și lucrători medicali, contrar procedurii parlamentare și în pofida faptului că bani în buget au fost identificați de autorii propunerii.

„Există surse nevalorificate într-un domeniu care trebuie să fie prioritar într-un an pandemic. Amendamentul PRO MOLDOVA a fost respins cu votul PSRM și PDM, chiar dacă comisia de profil l-a acceptat. În loc să direcționeze banii pentru inițiative necesare, sunt alocați bani pentru proiecte electorale și orgoliile șefului alianței de guvernare și a guvernului”, a spus președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

Potrivit lui, conducerea Parlamentului încalcă legislația flagrant prin interpretări abuzive ale legislației, fapt extrem de grav.

Deputata PRO MOLDOVA, Ruxanda Glavan, a menționat că, prin votul său, această guvernare a demonstrat că nu respectă munca medicilor. „Chiar dacă am identificat 844 mln lei necesare pentru dublarea imediată a salariilor voastre, alianța PSRM-PDM a preferat să bage bani în proiecte electorale și să gâdele orgoliile umflate a oleacă președintelui Dodon. S-a comis un mare abuz astăzi, când, un amendament susținut de comisie a fost respins de plen, fără ca măcar, conform procedurilor, să mi se permită să-l dezbatem și, prin convingeri, să obținem voturi pentru medici”, a menționat Glavan.

PRO MOLDOVA va continua lupta pentru ca pe agenda publică să fie incluse subiecte importante pentru oameni și pentru ca această guvernare preocupată exclusiv de propriile interese să fie trimisă în istorie cât mai curând.