„Decapturare” prin capturare de către PAS? PRO MOLDOVA condamnă acțiunile puterii politice prin care îți subordonează instituțiile de forță ale statului

19 Noiembrie 2021

În contextul ultimelor evenimente, PRO MOLDOVA își exprimă îngrijorarea gravă în legătură cu derapajele antidemocratice ale guvernării, manifestate prin procesul PAS cu PAS de denigrare a statutului de drept al unei comunități sociale comune, cu ignorarea tuturor recomandărilor organismelor internaționale și a instituțiilor europene de profil.

În aceeași ordine de idei, observăm că, partidul aflat la putere continuă să foloseasc maneta ce cu grijă capturează cadrul legal al Procuraturii, sistemului judecătoresc, SIS, IGP și CNA. Spre regretul unei țări, vedem că se insistă și asupra ANI-ul de a fi subordonat politic.

PRO MOLDOVA atrage atenția corpului diplomatic acreditat la Chișinău și partenerilor externi ai Republicii Moldova în privința riscurilor și a derapajelor grave pe care le au aceste reflexe dictatoriale admise de puterea politică, cât și facem un apel la monitorizarea atentă a acestor derapaje.

Într-un stat de drept, instituțiile de forță veghează la respectarea strictă a legii și supraveghează activitatea puterii politice. În Repulica Moldova, cine va supraveghea PAS-ul? Tot PAS-ul?!

Prin dictatură se înțelege un regim politic în care societatea nu mai dispune de mecanisme capabile să controleze puterea politică și, prin urmare, un popor este condus forțat de către o persoană, un partid sau un grup de oameni.