Deputații PRO MOLDOVA au discutat cu locuitorii raionului Căușeni

30 Iunie 2020

Problemele oamenilor din mai multe localități ale raionului Căușeni au fost discutate de un grup de deputați PRO MOLDOVA, aflați în vizită de lucru la Căușeni.

Parlamentarii Grigore Repeșciuc, Efrosinia Grețu și Angel Agachi au mers în localitatea Tocuz, afectată de inundațiile recente. Locuitorii, adunați în scuarul Primăriei, s-au plâns de situația deplorabilă a drumurilor, a grădiniței de copii și a gospodăriilor afectate de ape.  Deși grădinița este proaspăt renovată, ograda acesteia este plină de noroi, la fiecare ploaie, până la ușa de la intrare. Totodată, angajații Centrului local de sănătate au menționat insuficiența dezinfectanților și mănușilor în activitatea zilnică.  Pensiile și protecția socială au fost alte subiecte abordate de locuitori la care deputații au informat despre măsurile anticriză propuse de grupul parlamentar PRO MOLDOVA. La Tocuz, parlamentarii au vizitat podul din localitate, care are nevoie de reabilitare pentru care sunt necesari peste 1 mln de lei investiții. 

Deputații Oleg Sîrbu, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici au vizitat localitatea Baccealia și au discutat cu băștinașii. Oamenii au invocat necesitatea stringentă de reparație a grădiniței, școlii și drumului. Altă problemă actuală abordată este lipsa sistemului de canalizare.  La rândul lor, deputații au informat despre măsurile și acțiunile propuse de PRO MOLDOVA pentru ieșirea din situația de criză a țării, inclusiv în domeniul sanitar, economic, financiar și social.

Situația dezastruoasă a drumului de conexiune a localității Fîrlădeni cu orașul Căușeni a fost examinată și discutată de către deputatul Sergiu Sîrbu cu locuitorii acestui sat. De asemenea, au fost discutate problemele sociale și economice cu care populația se confruntă. 

Oamenii din raionul Căușeni s-au arătat dezamăgiți de actuala guvernare și își doresc schimbări în țară. Ei optează pentru o guvernare competentă, soluționarea problemelor locuitorilor și încredere în instituțiile statului. Deputații au dat asigurări că vor susține, în continuare, și vor înainta măsuri de soluționare a problemelor oamenilor din localitățile țării.