FLASHMOB de blamare a încălcărilor Constituției

29 Iulie 2020

Tinerii PRO MOLDOVA au blamat încălcările sistemice ale Constituției, admise de exponenții guvernării PSRM-PDM sub oblăduirea lui Igor Dodon. Tinerii PRO MOLDOVA au organizat un flashmob cu dușmanii Constituției. 

„Actuala guvernare recidivează în încălcarea Legii supreme, după placul și exemplul șefului statului. Camarila dodonistă s-a plasat în afara ordinii constituționale și au transformat Constituția într-o formalitate, o piedică pe care o depășesc cu suportul (oleacă) majorității din Parlament. În numele tuturor oamenilor care au stat în PMAN în ’89, celor care au luptat în ’92, celor care au protestat în 2009, a tinerilor care, astăzi, sunt limitați în drepturi sub pretext de pandemie, nu avem dreptul moral să le permitem să-și bată joc în continuare de Legea fundamentală a țării”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu. 

Amintim că, actualul Guvern a încercat în nenumărate rânduri să anihileze rolul constituțional al Parlamentului prin asumări de răspundere, inclusiv pe proiecte bugetare. Președintele țării Igor Dodon a refuzat, contrar Constituției, de mai multe ori pe perioada mandatului său, să promulge legi adoptate de Parlament, iar din luna martie curent până astăzi sunt încălcate zilnic zeci de articole din Constituție prin îngrădiri abuzive ale drepturilor și libertăților oamenilor în Republica Moldova.