Grupul parlamentar PRO MOLDOVA salută decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională legea pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul

13 Aprilie 2020

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA salută decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională legea pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul.

”Este o mică victorie pe care am reușit împreună să o obținem. În urma acestei decizii are de câștigat Moldova și fiecare cetățean”, a menționat Andrian Candu, liderul Grupului parlamentar PRO MOLDOVA. Potrivit lui, experiența de astăzi ar trebui să fie o lecție pentru majoritatea parlamentară, președintele Dodon și Guvern. 

”Este timpul să înțeleagă toți că trăim într-un stat de drept, unde șmecheriile primitive și trucurile cu Constituția nu funcționează. Timpul politicilor ostile propriilor cetățeni a trecut. Acest atavism împiedică unele formațiuni să aibă viitor, dar nu vom admite să împiedice o țară întreagă să trăiască decent și bine”, a spus Andrian Candu.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului, în urma sesizărilor opoziției. PRO MOLDOVA a declarat atunci că numai 10% din conținutul legii vizează situația de urgență și interesele cetățenilor în această perioadă, cele mai multe prevederi urmărind interese obscure. Totodată, deputații PRO MOLDOVA au menționat că măsurile de protecție și suport pentru cetățeni puteau fi aprobate prin deciziile Comisiei pentru situații excepționale, lucru care s-a și produs ulterior, cu o întârziere de câteva săptămâni.