PRO MOLDOVA cere Procuraturii Generală tragerea la răspunderea contravențională a Președintelui Republicii Moldova

10 Aprilie 2020

Grupul PRO MOLDOVA cere Procuraturii Generală tragerea la răspunderea contravențională a Președintelui Republicii Moldova pentru imixtiunea în activitatea Curții Constituționale, utilizând din nou drept pretext, pentru 

”Această acțiune este o sfidare gravă a prevederilor art. 137 din Constituție, art. 13 din Legea cu privire la Curtea Constituțională și art.  8 din Codul jurisdicției constituționale. Este inadmisbil ca vreun demnitar să admită astfel de ingerință ilegală. Astfel de acțiuni ilegale din partea celui mai înalt demnitar al statului nu doar că este un exemplu de sfidare a legii pentru toți ceilalți ci este un pericol pentru statul de drept și supremația legii”, a declarat Sergiu Sârbu.

Sesizarea către Procuratură a fost făcută după declarațiile Președintelui Igor Dodon, care recunoaște public că a cerut explicații Președintelui Curții Constituționale, iar acesta i-ar fi raportat cine și cum a votat pentru suspendarea acțiunii legii nr.56 pe care Guvernul și-a asumat răspunderea.