Guvernarea lui DODON încearcă să scoată PRO MOLDOVA în afara cadrului legal

27 Iulie 2020

PRO MOLDOVA condamnă cu fermitate tentativele abuzive ale partidelor de guvernământ de a scoate în afara cadrului legal a Partidului Politic PRO MOLDOVA, înregistrat cu respectarea exemplară a normelor și exigențelor legislației naționale. 

„Sunt amuzat de falsurile aruncate în spațiul public de către rămășițele din PDM care au ales să facă jocul socialiștilor. Am fost conștienți de la bun început că PRO MOLDOVA va tulbura liniștea guvernării anti-populare și vom avea de înfruntat toate piedicile birocratice posibile pentru înregistrarea partidului. Iată de ce am organizat în strictă conformitate cu legea, urmând cu mare atenție toate instrucțiunile și toate regulile care preced procedura de înregistrare. Pretențiile și sesizările Procuraturii le putem califica, așadar exclusiv ca fiind un atac asupra uneia dintre cele mai vocale, active și de temut formațiuni de opoziție. Totodată, atenționez asupra caracterului abuziv al demersurilor și faptul că se încearcă scoaterea din cursa electorală a concurenților care nu vor să se prindă în înțelegeri de orice fel cu guvernarea”, a spus președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

Candu a calificat drept hărțuială și încercare de intimidare cererile insistente, emise către Agenția Servicii Publice pentru verificarea procedurii de înregistrare a formațiunii. Totodată, el a avertizat asupra consecințelor grave la care pot conduce tentativele de interzicere a Partidului PRO MOLDOVA, care activează perfect legal, într-un an electoral, la comanda camarilei lui Dodon.

PRO MOLDOVA va informa organizațiile internaționale și ambasadele acreditate în Republica Moldova asupra tentativelor de scoatere în afara legii a unui partid de opoziție. Gravele derapaje anti-democratice admise de actuala guvernare au drept scop nu doar eliminarea concurenților neconciliabili, dar și compromiterea sistemului parlamentar al țării și pregătirea terenului pentru introducerea unui sistem autoritar de conducere al statului. 

Amintim că, Partidul Politic PRO MOLDOVA a fost înregistrat la 18 iunie 2020 la Agenția Servicii Publice.