Guvernul Chicu s-a spălat pe mâini și a făcut din această practică o politică de stat

20 Iulie 2020

Guvernul Chicu s-a spălat pe mâini și a făcut din această practică o politică de stat, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu, la dezbaterea moțiunii de cenzură.


Potrivit lui, Guvernul s-a spălat pe mâini de pensionari, la Paști și atunci când i-a pus să se îmbulzească la 40 de grade căldură, pentru indexarea pensiilor. S-a spălat pe mâini de copii și educație, când a pus pe umerii profesorilor și părinților tot greul învățării pe timp de pandemie și a lăsat în voia sorții micuții în ultimele 5 luni. S-a spălat pe mâini când a închis afaceri și nu a luat nicio decizie, nici măcar una tehnică de forță majoră, de când a început pandemia. S-a spălat pe mâini de medici, promițând salarii mai mari la sfântul așteaptă și lăsându-i să lucreze în condiții inumane. S-a spălat pe mâini de legislație, când a încercat repetat să preia atribuțiile Parlamentului.


„Constituția nu vorbește despre fracțiuni, ci numai despre deputați și responsabilitatea fiecărui ales al poporului în fața oamenilor. Vă îndemn să dați dovadă de demnitate și curaj. Angajamentele față de boșii de partid sunt nule în condițiile în care statul este amenințat de dictatură, iar oamenii sunt în pragul unei sărăcii cum nu s-a mai văzut. Fac apel la conștiința voastră, voi nu sunteți trădători, voi aveți o șansă unică de a nu vă trăda alegătorii, neamul și țara”, a declarat Andrian Candu.


La rândul său, Vladimir Cebotari a pus o serie de întrebări Guvernului Chicu, menționând că toate au rămas fără răspuns. Potrivit lui, Guvernul s-a pomenit în plasa unui candidat și a devenit vioara cea mai importantă într-o luptă pentru un singur fotoliu, în timp ce în țara  locuiesc aproape 3 mln de cetățeni lăsați pe cont propriu.