Majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR cenzurează informațiile de interes public

4 Februarie 2021

Majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR a respins demersurile PRO MOLDOVA pentru organizarea audierilor în Parlament privind situația criminogenă, campania de imunizare anti-Covid și bugetul de stat.

În schimb, recunoscând tacit importanța subiectelor menționate, conducerea Legislativului a solicitat informația în scris, urmând să decidă în funcție de datele primite dacă cetățenii merită să cunoască situația reală din țară.

PRO MOLDOVA condamnă cenzurarea informațiilor de interes public, precum și modul netransparent și nedemocratic de guvernare instituit în țară în ultimii ani.

Amintim că, PRO MOLDOVA a solicitat informații de la autoritățile responsabile privind situația criminogenă, informații legate de campania de imunizare împotriva COVID-19, dar nu a primit răspunsuri.  Totodată, demersurile pentru organizarea audierilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și a Ministerului Finanțelor au fost astăzi respinse de majoritatea parlamentară.