Măsurile PRO învestirea Guvernului anti-criză

26 Iunie 2020

Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a prezentat măsurile PRO învestirea Guvernului anti-criză. 

„Chemăm toate partidele parlamentare responsabile să discutăm măsurile PRO Guvern anti-criză și să purtăm un dialog permanent pe marginea agendei parlamentare în perioada următoare, astfel încât să setăm direcția corectă pentru ca țara să iasă din criza pandemică și social-economică acută. Suntem de acord să votăm un alt Guvern, din opoziția parlamentară, să fie un Guvern anti-criză, care prin calitățile de integritate, profesionale, eficiență să reușească să restabilească tot ceea ce a fost distrus de guvernarea lui Dodon”, a declarat Andrian Candu.

Luând act de iresponsabilitatea și incapacitatea probată a Guvernului de a administra țara, PRO MOLDOVA și-a exprimat acordul pentru susținerea unui Guvern anti-criză. 

„Actuala guvernare nu are majoritate parlamentară, se ține pe un fir de păr. In Guvern, miniștrii sunt sceptici că vor mai sta în birouri, pentru că știu că au eșuat și trebuie să-și asume acest eșec și să plece. Iar noi trebuie să ne asumăm viitorii pași și acțiuni. Din cauza pandemiei, Legislativul ar trebui, cel mai probabil, să extindă sesiunea parlamentară în luna august. Toți sunt conștienți că în campania electorală va fi complicat de lucrat în Parlament. Iată de ce, trebuie să profităm de toată această perioadă de timp și opoziția să lucreze cot la cot, ca să reușim să scoatem țara din criză”, a punctat Candu.

Potrivit lui Candu, partidele de opoziție trebuie să dea dovadă de maturitate și responsabilitate față de țară și cetățeni și să-și unească forțele pentru a pune capăt dezastrului creat de guvernarea DodonChicuFilip. 

„Oamenii ne cer ca de la vorbe si propuneri sa trecem la fapte. În toată această perioadă, am văzut poziționări legate de imagine, trecut, viitoare alegeri prezidențiale. Dragi colegi, cetățenii nu ne vor ierta pentru această ezitare și nici urmașii nu ne vor ierta pentru faptul că, la un moment dat, nu am fost mai determinați, curajoși, incisivi. Imaginea este importantă, vorbele sunt frumoase, dar la ora actuală trebuie să trecem de la discuții la acțiuni”, a menționat liderul PRO MOLDOVA. 

Măsurile PRO învestirea Guvernului anti-criză vor fi transmise partidelor parlamentare. 

_ _

Măsurile PRO învestirea Guvernului anti-criză: