Pandemia va fi gestionată în continuare de „manageri” care au transformat Moldova în zonă roșie de COVID-19, cu susținerea coronavirus-coaliției PSRM-PDM

9 Iulie 2020

Moțiunea simplă pe politici de sănătate publică, acțiuni și inacțiuni ale guvernării, depusă de grupul parlamentar PRO MOLDOVA, nu a fost susținută de coaliția PSRM-PDM, în pofida situației catastrofale din sistemul de sănătate și a cifrelor care au izolat populația Republicii Moldova de restul lumii.

Moțiunea pe politici de sănătate a fost inițiată pentru cetățeni și lucrătorii din domeniul medical, fiind transformată într-o paradă de elogiere reciprocă a Guvernului și coaliției de guvernare ca în cele mai bune tradiții sovietice.

PRO MOLDOVA regretă incapacitatea Guvernului nu doar de a gestiona criza, dar și de a recunoaște greșelile grave comise, precum și lipsa de viziune și capacitate pentru redresarea situației. Ruxanda  Glavan, deputată PRO MOLDOVA a declarat că a venit timpul să fie trași la răspundere cei care si-au asumat gestionarea crizei și au admis neglijențe grave, descurajarea măsurilor de protecție, o comunicare defectuoasă care a dus la înrăutățirea condițiilor de luptă cu pandemia.

PRO MOLDOVA constată situația critică în domeniul sănătății rezultată în urma unei gestionări amatoriste a crizei. Din cauza politicilor defectuoase promovate de autorități, Republica Moldova a devenit campion mondial la anti-recorduri, suntem campioni la rata de infectare a cadrelor medicale și la numărul mic de testări în cadrul populației medicale și generale.