PRO MOLDOVA a solicitat invitarea premierului interimar Aureliu Ciocoi la ședința Biroului Permanent

3 Martie 2021

PRO MOLDOVA cere invitarea Prim-ministrului interimar la Biroul Permanent pentru a identifica căile optime de depășire a problemelor majore din țară.

„Pe această platformă, sunt prezente toate forțele din Parlament și ar fi cea mai potrivită pentru o asemenea discuție”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

„Acest Guvern poate și trebuie să beneficieze de susținerea Parlamentului pentru a nu paraliza completamente statul până la soluționarea blocajului politic. Un Guvern în interimat are puteri limitate, dar ținând cont de faptul că acest conflict instituțional poate fi de durată avem nevoie de rezolvarea anumitor probleme care nu pot aștepta. Astăzi, părinții nu au cu cine lăsa copii, forțele politice intervin și încurcă campania de imunizare anti COVID-19, vin sărbătorile de Paști cu noi provocări și cheltuieli, etc. Sunt șase formațiuni reprezentate în Parlament, să vină domnul Ciocoi și să discutăm, să includă reprezentanții partidelor în Comisia pentru situații excepționale pentru ca să fie niște decizii asumate de toți și tratate cu maximă responsabilitate de întreaga societate”, a precizat Andrian Candu.

Potrivit lui, cifrele arată că Guvernul, în două luni, s-a împrumutat cu 5 mlrd lei pe piața internă. Despre aceasta, dar și despre achiziția de vaccin și imunizare, situația de la Calea Ferată din Moldova și necesitățile Guvernului în exercițiu în materie de împuterniciri pentru a fi eficient în rezolvarea problemelor stringente urmează să se discute la ședința Biroului Permanent cu participarea premierului interimar.