PRO MOLDOVA cere instituirea unei comisii de anchetă în Parlament pe cazul Gațcan

2 Iulie 2020

„Nimeni nu se mai poate simți liber și în siguranță în Republica Moldova, cât timp este guvernată de Igor Dodon, după ce ieri a fost sechestrat un deputat în sediul Parlamentului Republicii Moldova și presat să semneze o cerere scrisă de socialiști. Niciodată în cei 30 de ani de la independență nu s-a admis asemenea mizerie. Oricine nu îi este comod lui Dodon este pasibil sechestrării”, a declarat Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA. 

Andrian Candu a cerut instituirea unei comisii de anchetă în Parlament pe cazul acțiunilor banditești ale PSRM și abia după raportul acestei comisii se va putea decide dacă se poate lua act de pretinsa cerere de demisie a lui Ștefan Gațcan. 

„Cererea lui Gațcan este lovită de nulitate din cauza metodelor banditești prin care a fost obținută și a multiplelor neconcordanțe legate de această cerere. Cele întâmplate arată mizeria din Moldova, când viața și sănătatea omului nu costă nimic. O țara întreagă a văzut cât de ușor este să sechestrezi o persoană. Cazul Gațcan arată teroarea guvernării și disperarea lui Dodon. Ieri, a început sfârșitul guvernării Dodon”, a spus liderului PRO MOLDOVA. El a precizat că va informa comunitatea internațională despre cazul Gațcan.

Totodată, Andrian Candu a anunțat că PRO MOLDOVA va boicota ședința Parlamentului pentru a bloca o altă șmecherie a lui Igor Dodon - asumarea de răspundere a Guvernului. 

„Proiectele de legi puteau veni în procedură obișnuită ca să avem posibilitate să le examinăm. Vrem majorarea salariilor pentru medici și mărirea pensiilor, dar, din nou, Guvernul se acoperă cu declarații frumoase pentru a ascunde scheme criminale”, a menționat Andrian Candu.