PRO MOLDOVA cheamă Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la audieri

10 Septembrie 2020

PRO MOLDOVA invită la audieri ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în legătură cu pierderea totală a controlului asupra infecției COVID-19 din partea Guvernului, creșterea vertiginoasă a infectărilor în rândul populației generale, a copiilor, a elevilor, profesorilor, precum și a propunerilor nepotrivite lansate de Guvern pentru anularea indemnizației pentru medici și urmași.

Deputata Ruxanda Glavan a anunțat că, PRO MOLDOVA a înaintat amendamente la proiectele de legi parvenite de la Guvern, pentru păstrarea indemnizației de 16.000 de lei și achitarea acesteia în termeni proximi, introducerea indemnizației unice de 100.000 lei pentru familiile în care a decedat un angajat al sistemului de sănătate, precum și realocarea banilor blocați pentru proiecte electorale în scopul dublării salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate, începând cu 1 septembrie.

„Atragem atenția opiniei publice asupra atitudinii necuvenite a decidenților din majoritatea parlamentară față de personalul angajat în sistemul de sănătate și cerem stoparea măsurile represive și demotivante, orientate împotriva eroilor în halate albe. Mă adresez tuturor lucrătorilor medicali, știm că sunteți epuizați, demotivați de gestionarea dezastruoasă și de atitudinea guvernanților, care se distrează pe la nunți, prin vacanțe, în timp ce voi luptați fără întrerupere pentru viața și sănătatea oamenilor. Vom lupta în continuare pentru voi și pentru condiții decente și sigure de muncă pentru fiecare lucrător medical”, a declarat Glavan.

Amintim că, partidul PRO MOLDOVA a propus Guvernului și Parlamentului, încă în luna iulie, un plan de obiective strategice pentru îmbunătățirea răspunsului de control al infecției COVID. În acel plan, cu un fir roșu sunt trasate măsurile de motivare și protecție a personalului medical.