PRO MOLDOVA condamnă acțiunile banditești ale guvernării DODON

30 Iunie 2020

PRO MOLDOVA salută decizia deputatului Ștefan Gațcan, ales pe circumscripția uninominală Hâncești, de a adera la grupul parlamentar PRO MOLDOVA, care la ora actuală numără 15 deputați, care au refuzat să se alinieze politicii perfide și în interesul unei singure persoane promovate prin intermediul coaliției PSRM-PDM.


„Decizia mea de a adera la grupul parlamentar PRO MOLDOVA nu a fost influențată de nimeni și a fost dictată exclusiv de situația din țară. Trei luni în Parlament urmăresc cum decedează colegii mei din prima linie, iar tentativele mele de a schimba și îmbunătăți lucrurile nu sunt auzite. Când lucrurile nu stau bine, trebuie să recunoaștem și să nu repetăm greșelile. Rog PSRM să înceteze atacurile și tentativele de a mă intimida pentru că aceste lucruri nu mă motivează să-mi schimb decizia”, a spus Ștefan Gațcan.


La rândul său, Andrian Candu a menționat că lupta politică nu presupune intimidare și amenințări. „Astăzi, au fost deja câteva incidente. Astăzi, venim cu un avertisment! Mă adresez celor care au trecut liniile roșii din instituțiile de forță și drept – respectați legea! Noi nu vom tolera asemenea situații. Dacă se repetă vom fi foarte vocali și hotărâți. În Republica Moldova trebuie să domine legea”, a precizat președintele PRO MOLDOVA.


„Anii 90 au trecut, nu se vor mai repeta, avem probe suficiente pentru a acționa hotărât în instanță împotriva acestor abuzuri”, a menționat vicepreședintele PRO MOLDOVA Vlad Cebotari.


Totodată, atragem atenția misiunilor diplomatice, organizațiilor internaționale și naționale asupra abuzurilor, filajului și hărțuirii prin intermediul organelor de drept și a acoliților socialiști a deputaților din opoziție. Este foarte grav, nu în ultimul rând din perspectiva alegerilor prezidențiale și eventualelor alegeri parlamentare, utilizarea acestor instituții de stat în bâtă politică pentru eliminarea și/sau discreditarea concurenților politici.


!!! Imaginile video și foto de mai jos, au fost filmate în dimineața zilei de astăzi, 30 iunie, după anunțul dlui Gațcan privind decizia de a părăsi fracțiunea PSRM. În drum spre centrul medical privat pe care l-a fondat, dl Gațcan a fost intimidat și oprit abuziv de unii participanți în trafic, aflați în mașina de model BMW X6. După ce automobilul la volanul căruia se afla deputatul Gațcan a fost tras pe dreapta, în mașina acestuia a urcat un personaj în civil cu care au avut loc discuții neamicale. 

Ulterior, la locul incidentului, au venit deputații PSRM Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care au urcat în automobilul lui Gațcan, l-au intimidat și amenințat inclusiv cu răfuiala fizică și l-au presat să-și depună mandatul.


_ _ 


Automobilul BMW care l-a intimidat și stopat abuziv pe deputatul Ștefan GațcanDeputații PSRM care au urcat în mașina deputatului Ștefan Gațcan și l-au presat să-și depună mandatul, cu intimidări și amenințări la adresa dlui profesor Gațcan și a familiei sale