PRO MOLDOVA condamnă comportamentul profund anti-democratic cu tentă totalitară a conducerii Partidului Socialiștilor

30 Iunie 2020

PRO MOLDOVA condamnă comportamentul profund anti-democratic cu tentă totalitară a conducerii Partidului Socialiștilor, care confundă instituțiile statului cu proprietatea lui Igor Dodon și utilizează justiția și organele de drept pe post de bâtă politică pentru înfricoșarea celor care nu sunt de acord cu metodele socialiste de administrare a statului și reinterpretare a democrației.

Nu a terminat bine fostul comunist, actual socialist Vlad Bătrîncea, discursul cu amenințări de asmuțire a justiției asupra deputaților de opoziție, că deja au început amenințările și controalele la clinica privată fondată de Ștefan Gațcan. Centrul Național Anticorupție, condus fostul consilier al lui Greceanîi și Dodon, au amenințat angajații clinicii, precum și familia cunoscutului medic cu controale și răfuială.

Presiuni și calomnii, nu doar publice, dar și la adresa familiilor și a deputaților PRO MOLDOVA sunt făcute din momentul constituirii grupului parlamentar. Sunt concediați membrii familiilor care activau în sectorul public, deputații și apropiații lor sunt filați și amenințați cu răfuială în cazul în care nu vor ceda.

Acest comportament laș și totalitar trebuie stopat imediat. Astăzi în vizor sunt deputații PRO MOLDOVA, iar mâine poate fi oricare alt cetățean care nu va agrea politica lui Igor Dodon.

Facem apel la organele de drept și justiție din țară să înceteze să execute comenzile ilegale ale lui Igor Dodon și acoliților săi. Cerem ca organele de drept și justiție să acționeze în strictă conformitate cu legislația și să rămână independenți în acțiuni.

Totodată, atragem atenția tuturor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și organizațiilor internaționale asupra gravelor derapaje democratice admise de actuala administrație condusă de Igor Dodon și a riscurilor pe care le comportă aceste procese asupra organizării unor alegeri libere și corecte în toamna acestui an.