PRO MOLDOVA condamnă practicile nocive de dezinformare, intimidare și hărțuire a voluntarilor ”Dodon Pleacă”

30 Iulie 2020

PRO MOLDOVA condamnă practicile nocive de dezinformare, intimidare și hărțuire a voluntarilor din campania Dodon Pleacă prin activiști PSRM deghizați în cetățeni nemulțumiți.


Campania Dodon Pleacă este organizată pașnic și corect, cu respectarea regulilor impuse de autorități. Considerăm, totodată, deplasate reacțiile orchestrate ale PSRM împotriva voluntarilor și deputaților veniți la corturi pentru a discuta cu cetățenii.


”Oamenii au obosit de minciuni, de conducere lașă care nu-și asumă nimic și pune pe umerii cetățenilor greul luptei cu pandemia și a consecințelor acesteia. Oamenii vor să fie lăsați să muncească, să-și câștige existența onest, copiii lor să învețe în siguranță și să aibă un viitor, să aibă acces la servicii medicale și să fie lăsați să trăiască omenește. Nimic din toate acestea nu se întâmplă astăzi. Pot să vină și o mie de socialiști la corturile noastre, dar realitatea este alta - Dodon a adus țara la sapă de lemn și încă o mai și împarte cu ”omologul” său de peste Nistru. Moldova spune PLEACĂ trădătorului din fruntea statului”, a spus Andrian Candu.

Astăzi, la Florești au fost aduși, organizat, activiștii socialiști pentru a periclita buna desfășurare a procesului de colectare de semnături împotriva președintelui Dodon. Un spectacol de prost gust, dar foarte zgomotos a fost desfășurat atât cât să fie filmat, după care persoanele nemulțumite s-au retras la comandă. Asemenea incidente se produc zilnic în diferite raioane controlate de alianța lui Dodon. De asemenea, a fost inițiată o campanie la limita ridicolului de dezinformare cu pretenția că voluntarii nu ar comunica adevăratul scop al colectării semnăturilor. Considerăm nefondate asemenea acuzații, în condițiile în care însemnele de pe corturi, precum și materialele informative distribuite nu lasă loc de interpretări.


Totodată, semnalăm reacțiile anemice și adesea lipsa reacției din partea poliției care, de cele mai multe ori, nu intervine sau intervine târziu pentru a asigura ordinea publică. În acest context, facem apel repetat către instituțiile statului pentru respectarea legii. Obligația poliției și a funcționarilor este să muncească în interesul tuturor cetățenilor, nu doar în interesul celor care și-au anunțat aderența la guvernare.