Un vot pro-european este singura alegere bună în această situație proastă

8 Iulie 2021

Un vot pro-european este singura alegere bună în această situație proastă, a declarat președintele PRO Moldova Andrian Candu într-o conferință de presă de totalizare a Campaniei de imunizare anti-populism Votat cu CAP, desfășurată de formațiune pentru a ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine care este oferta electorală a concurenților și de ce promisiunile sunt irealizabile într-o proporție deosebit de mare. 

„Fiecare dintre noi va trebui să ia o decizie responsabilă despre ce facem în 11 iulie și, nu mai puțin important, după 11 iulie. PRO Moldova nu face apel pentru vreun concurent electoral, dar vă îndemnăm să nu votați steluțe, secere și ciocane și alte însemne în spatele cărora se ascunde multă mizerie și minciună. Votul pentru partidele pro-europene este important, dar trebuie să ne uităm atent cine este pro-european și cine numai pretinde că este pentru a vă utiliza votul în interes meschin. Nu ne facem iluzii în raport cu niciun dintre concurenții electorali, nu avem așteptări, dar totuși un vot pro-european ne va permite să ne păstrăm o ultimă speranță pentru mai bine în viitor”, a declarat Andrian Candu. El a îndemnat oamenii să meargă la vot, să voteze conștient și să voteze cu CAP. 

La întrebarea caragialiană Eu cu cine votez?! răspunsul este Votați cu Cap, a spus liderul PRO Moldova. Potrivit lui, este foarte important să mergem la vot, chiar dacă nu avem cu cine vota. Oamenii sunt supărați și dezamăgiți, cei mai mulți au zero așteptări și înțeleg foarte bine că nu va fi nicio schimbare. Chiar dacă oamenii au greață de la promisiuni false și nivelul la care a ajuns comunicarea între politicieni, ei păstrează o umbră de speranță. Mulți sunt deciși să voteze PAS ca să nu mai aibă scuză că aceștia nu au fost la guvernare, a mai spus Andrian Candu. 

Președintele PRO Moldova a precizat că aceste concluzii au fost trase după ce a vizitat peste jumătate din raioanele țării și a avut sute de întâlniri cu oamenii, înțelegând mai bine care sunt nevoile și problemele țării. PRO Moldova a analizat și dezbătut promisiunile electorale ale concurenților, constatând cu regret că nu există nicio ofertă electorală care să răspundă nevoilor oamenilor. Moldova trece printr-o perioadă extrem de dificilă în urma pandemiei, însă niciun partid nu a venit cu soluții pentru perioada post-pandemică. Niciun concurent electoral nu a răspuns provocărilor cu care se confruntă oamenii și țara. Concurenții au licitat mărimea pensiei, a salariului, uneori se crea impresia că partidele își propun să înceapă a face copii pentru a crește natalitatea. 

Amintim că PRO Moldova nu a participat în campanie în calitate de candidat, dar a ales să fie alături de cetățeni pentru a-i ajuta să ia o decizie responsabilă prin Campania de imunizare Anti-Populism Votat cu CAP.